torsdag 5 november 2009

Recension Lorrie Morgan A moment in time

Ånej, inte ännu en skiva där en samtida countryartist sjunger gamla countryklassiker kanske någon tänker vid åsynen av Lorrie Morgans nya skiva A moment in time. Redan i år har ju Wynonna Judd, Rosanne Cash, Tanya Tucker och Patty Loveless gett ut sådana skivor. Jojomensan! Och förbaskat bra dessutom!
Skivan är inspelad live i studio. Det vill säga alla musiker i kompet inklusive stråksektionen, kören, Lorrie och hennes duettpartner på två spår Tracy Lawrence och Raul Malo var på plats och spelades in samtidigt i samma studio. Allt gjort i en tagning utan några son helst pålägg eller ändringar efteråt. I en tidsålder där digitala efterbearbetningar och mixer är vanligt ger detta inspelningssätt en oerhört läcker ljudbild som verkligen ger en känsla av att vara närvarnade och levande.
Lorries röst är i absolut högform. Många av låtarna handlar om sorg och avsked och smärtan i hennes tolkningar går inte att ta miste på. Stor konst verkligen. Rekommenderas varmt till alla älskare av traditionell country.

Betyg: JJJJJ

Se Lorrie intervjuas om skivan i youtube-klippet nedan.



Johan E. skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar