torsdag 21 december 2017

Recension Blues Brothers


The Original Blues Brothers Band, det vill säga bandet med musikerna som var med i den legendariska filmen, har släppt den fina lila bluespärlan The last shade of blue before black.

14 själfulla spår men en speltid på över en timme. Skivan blir till ett fint äreminne över basisten Eric Udel, som tyvärr segnade ned på gatan, föll i koma och dog förra året.  Med härliga gästartister som Dr. John, Eddie Floyd och Paul Shafer. Även om den sistnämndas sånginsats på Sex machine står sig slätt mot James Browns original. Det är genomgående välarrat med sylvassa solon på både gitarr munspel och blås.  Och de är riktigt duktiga sångare i bandet som lyckas förmedla de så i bluesen essentiella känslorna.

Detta är en härlig kärleksförklaring till den blå musiken och dess inre själ.  Bastanta ballader blandas med snabba svängigs saker. I got my Mojo working med fyra leadsångare och hel basndet som kör är härlig bland de snabbare spåren. Bland balladerna måste You left the water running nämnas. Ett extra plus till den fina blå digipacken som skivan leverans i med bild på alla 12 medlemmar i bandet. Och fullödig info om vila som medverkar på varje låt, och vilka som arrat den. Kul också att det är de medverkande själva som producerat och arrat hela plattan. Synd bara att man inte bjudit in några kvinnor att sjunga och spela med. Detta är en manlig bastion.

Den som gillar gungig blues bör inte missa denna trevliga skiva.

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar