onsdag 12 augusti 2009

Recension George Strait Twang

En av countryns mest distinkta sångare och produktiva artister är åter aktuell med en ny skiva, Twang. Det inledande titelspåret är en riktig honytonk-rökare som liksom låtarna Some kind of crazy och Hot Grease & Zydeco nästan får kontorsstolen välta av det fotstampsbehov de skapar. Balladerna är som vanligt höjdpunkten på Straits skivor. A perfect day for goodbye är en riktigt tårdrypande sak om ett förhållande i upplösning. Likaledes The breath you take om förhållandet mellan en fader och en son får känslorna att svalla fram och beröra på det speciella sätt som bara George röst kan göra. Easy as you go är en annan favorit bland de långsamma låtarna.

Även den rena radiovänliga countrypoppen i spår som I gotta get to you och He's got that something special imponerar. En annorlunda avslutning bjuds i form av mexikanska El rey. Komplett med mariachi-trumpeter och sång helt på spanska visar Strait upp en ny sida av sig själv. Och en riktigt bra sida också. Vågar man hoppas på att nästa skiva blir ett helt zydeco-album?

Att George son Bubba även bidragit som låtskrivare till fyra spår, två ihop med pappa George själv ger skivan ytterligare en dimension. Då bland annat både Toby Keith, Rheba Mcentire och Tim Mcgraw har album redo för utgivning under hösten kan det verka dumdristigt att redan nu utse årets bästa countryalbum men det kan inte hjälpas. Jag är så totalt såld på Twang att den blir svårslagen på förstaplatsen. Givetvis fem glödheta JJJJJ i betyg.

I klippet nedan berättar George om Twang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar