torsdag 27 september 2018

Kan man få för mycket Elvis Presley?


Frågar ni mig är svaret givetvis nej. Igår när jag åkte hem vid tolvsnåret, under lunchen, och kollade min post hade en katalog från en nätskivbutik landat i brevlådan. Där fanns en cd-box betitlad Complete 1956- 1962 albums. 8 Cd-skivor med 17 originalalbum med the King för under 2 hundringar, inklusive frakt, är ett fynd även om jag redan hade flera av albumen i andra Elvis-boxar. Så en beställning gjordes, som glädjande nog skickades redan igår och kom med posten klockan 10 idag. Snacka om snabb service.

Boxen är inte på något vis officiell men den är 24 bit digitalt remastrad. Jag har börjat lyssna på första skivan och den remastrade ljudkvalliteten på dessa över 60 år gamla inspelningar är imponerande. Den innehåller även ett häfte på 20 sidor med bilder på Elvis och en lång essä om hans karriär dessa är och de 17 albumen. De 8 skivorna kommer i pappfickor. På framsidorna till de 8 pappfickorna är albumens originalomslag tryckta, de finns även på boxens baksida och ovansida. På baksidan av varje pappficka finns en kort text om de album som ingår på denna skiva samt fullödig information om varje låt, vem/vilka som skrev den, hur lång den är, när varje enskild låt spelades in, vilka musiker som medverkade vid de olika sessionerna och skivans totala längd.

Detta är varje skivsamlares våta dröm vad gäller hur en box skall paketeras. Albumen går säkerligen att få tag på i officiella utgåvor med bonusspår och alternativa tagningar, något som helt saknas här, för den som vill ha allt som går att få tag på. Men detta är en mycket bra och prisvärd Elvis Presley-box som varmt rekommenderas.

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar