tisdag 20 oktober 2020

Jonas Kaufmann

 En som verkligen inte ligger på latsidan är den tyske stjärntenoren Jonas Kaufmann. Under nedstängningen i våras gick an in i en studio ihop med sin mångårige ackompanjatör Helmut Deutsch vid flygeln och spelade hemma in 27 romantiska sånger. Skivan Seilige stunde bjuder på underbara tolkningar av sånger signerade bland annat Mozart, Beethoven, Schubert, Liszt, Mendelsohn, Schuman, Dvorak, Brahms, Tjajkovskij och Mahler. Även om jag måste håla med min mor att Griegs Jeg elsker dej låter bättre på norska än på tyska. 

Lägg därtill ett fint CD-häfte med sångtexter på tyska och översatta till engelska samt en intressant intervju med Kaufmann och Deutsch om deras samarbete genom åren, repertoarvalet, inspelningsprocessen och liedersångkonsten och vi har en riktig liten pärla. Att jag dessutom fock tag i skivan för 99 kronor är ytterligare grädde på moset.

Och som om det inte vore nog så kommer även Jonas KAyfmann att släppa en julskiva som i sitt standardutförande skall vara en dubbel-cd med 40 spår alltifrån tyska klassiker till amerikanska 
julstandards.

Låtlista och medverkande hittade jag här.

Verkar intressant

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar