fredag 2 oktober 2009

Recension Chris Young The man I want to be

Att vinna en talangtävling i TV kan vara både ett lyckokast och en hämsko om karriären. En som verkligen lyckats är Chris Young. Han vann den amerikanska talangshowen Nashville Star 2006 och nyligen släpptes hans andra album The Man I want to be. 10 låtar som klockar in på strax över 30 minuter.

8 nyskrivna låtar, där Chris själv varit med och skrivit några samt 2 covers. Alla l0 låtar är riktigt bra. Balladerna dominerar och där gillar jag särskilt de 2 tolkningarna av Tony Joe Whites klassiker Rainy night in Georgia samt Waylon Jennings Rose in paradise. Den senare i en skön duett med Willie Nelson. Många av texterna är riktigt känslosamma och Chris själfulla röst passar verkligen låtar som Voices, The dashboard, The shoebox samt titelmelodin. Den snabba 21 candles är en härlig honkytonkrökare. Fin produktion och bra kompmusiker bidrar till en trevlig lyssningsupplevelse.

Betyg: JJJJ

I youtube-klippet nedan kan Chris ses framföra titelmelodin live till eget akustiskt gitarrackompanjemang på en amerikansk countryradiostation.


Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar