fredag 22 februari 2013

Recension Mavericks In time


Det räcker med att hör de inledande orgel-, och trumpetslingorna på första spåret Back in your arms again för att inse att Mavericks är tillbaka i toppform. In time är 56 fantastiska minuter. Tretton nyskrivna välspelade låtar med Raul Malos mörka karaktäristiska stämma i  centrum. Han har själv varit med och skrivit skivans alla fjorton spår, ett är en spansk version av en engelsk låt.

Här bjuds på både snabba partylåtar och långsamma ballader i en härlig blandning. Både medlemmarna i Mavericks själva och gästande musiker bidrar till den mäktigt maffiga ljudbilden som är så symptomatisk för bandet.

Lies är en härlig snabb rockrökare.  Born to be blue är sådan där sextiotalsinfluerad pop á la Roy Orbisson som gör en glad i hela kroppen, trotts den tunga texen. Ett läckert dragspel beledsagar Rauls röst.

Come unto me är en ruffig mörk sak med latino-inslag som gör sig ännu bättre på spanska som Ven hacia mi. Stor konst i det lilla.

In anothers arms är en soft gungande ballad om sorg och saknad ljuvligt exekuterad. All over again är glad partymusik med mariachitrumpeter och dragspel så det står härliga till. As Long as there’s love tonight är en blåsbeströdd boogie-sak som får ingång fötterna dirket.

(Call me) When you get to heaven är en 8 minuter lång oerhört vacker ballad med en fabulös damkör inblandad som ihop med Raul skapar ren och skär musikmagi.

Detta är det fulländade soundtracket till sommarens grillfester.


Betyg; JJJJJ

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar