torsdag 16 april 2015

Recension Weeeping Willows - Broke Promise Land Revisited

Till fansens fromma är det en glädje när artister tittar bakåt i albumkatalogen och återutger en skiva i utökad utgåva. Så har Weeping Willows gjort med sitt debutalbum Broke Promise Land. Nyutgåvan som är en dubbel digipack innehåller originalalbumets 12 låtar + 30 bonusspår varav 21 tidigare outgivna. Lägg där till en fet booklet med en lång essä av bandet om plattan, dess tillkomst och bonusspåren samt en massa härliga bilder och vi har en fullkomligt fenomenal återutgivningsfemetta.

Några av bonusspåren som är live och demos har sämre ljudkvalité. Det medger bandet själva i essän, men det gör dem inte mindre intressanta. Särskilt den första demon och tidiga live-covers från 60-talet visar på hur bandet utvecklades under de tidiga åren och fick en egen tydlig profil. Enligt egen utsaga i essän har man sållar bort en hel del material som inte ljudmässigt höll måttet men allt som erbjuds här går definitivt att lyssna på.

Magnus Carlssons säregna och underbara röst står i centrum av de stora ljudbilderna fulla av stråkar och blås. Lyssna bara på Boppers kkörimsatser i de tvenne låtarna från Under solen eller de tre jullåtarna. Magnifikt. Och deras version av I'll give you the morning, till en välgörenhetsgala på TV-4 är  värds priset för skivan bara den. Även om jag redan har den på dubblecd-utgåvan av en getest hits-platta släppt för ett antal år sedan.

Svensk pop när den är som allra bäst.  Rekommenderas oförblommerat och reservationslöst till alla popnördar därute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar