fredag 2 oktober 2015

Idag lyssnar jag på


Nicholas Eggert. 2 symfonier och skådespelsmusik med denna tysk verksam i Sverige under 1800-talets första årtionde. Gävlesymfonikerna spelar strålande under skicklige maestro Gerard Korstens ledning på denna nya Naxos-skiva. Ser fram emot volym 2.

 Nytt på Naxos är även dagens andra lyssning där portugisiske dirigenten Álvaro Cassuto spelat in en porträttskiva med landsmannen Jose Vianna Da Mottas kompletta orkesterverk. Minnesgoda lyssnare vet att jag tidigare hyllat hur Cassutos porträttskiva på Federico de Freitas orkestermusik. Denna är minst lika bra. Det är Royal Liverpool philharmonic Orchestra som spelar.

 I samma paket från England kom även en box på 11 CD med Shostakovich samtliga symfonier. Där är det samma orkester men Vasily Petrenko som står för taktpinnen. En samling av de naxoscykel han gett ut under de senaste åren, av vilken jag redan har flera, men inte alla volymer, förrän nu hemma i skivhyllan. Hemma även ligger 2 boxar som kom under september med Tjajkovskijs och Bruckners kompletta symfonier på skivmärket Pentatone. Båda med bonusar. I Antons fall i form av en komplett mässa och hos Peter flera ouvertyrer och symfoniska dikter.

Återkommer när jag hunnit höra dem.

Johan E. Skoglund


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar