måndag 8 februari 2016

Läs min recension av Arctric Light i lördagens NSD!

Magiskt när två visionärer möts i igloon

Både kören Arctic Light och Ice Music är visionsdrivna projekt. Det krävs starka visionärer som Arctic Lights ledare Susanna Lindmark och Ice Musics Tim Linhart för att projektet skall materialisera sig. Så när två visionärer slår sig ihop kan inte slutresultatet bli annat än magiskt.
Det spelar ingen roll om Arctic Light sjunger folkvisor från Finland, Indien, Syrien/Irak, Lalehs Goliat eller Härlig är jorden. Deras klara rena stämmor är som gjorda för iskonserthallens unika och underbara akustik. De interagerar fint med de två slagverkarna Johan Englund och Sigurd Löf, cellisten Matias Sandlund och gitarristen Staffan Söderlund. Alla är de med på noterna till max när de får ackompanjera kören på sina intrikata isinstrument.

Susanna Lindmark håller monologer på engelska mellan vissa av låtarna och även om de ibland tenderar att sväva ut lite väl mycket så kan man som åhörare ändå inte annat än imponeras av hur hon vill gjuta mod i dessa unga kvinnor som är på väg ut i en värld som är allt annat än enkel.
Susanna är även en driven dirigent som med de rörelser hon får kören att utföra lägger till en extra spännande dimension som gör upplevelsen i igloon till ett allkonstverk av allra bästa sort.
Körsången har debuterat i Ice Music. En debut som definitivt ger mersmak. Vi får hoppas att andra körer följer efter Arctic Light.

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar