lördag 12 mars 2016

Läs min recension av Pontus Lundberg i dagens NSD!

Tidlöst bra jazz!

Homestretch
Pontus Lundberg
(Liv Poduktion/Naxos)


Det senaste året har det kommit flera bra jazzskivor med utflyttade Norrbottniska jazzmusiker och sångare men frågan är om inte Malmöbosatte Luleåsonen, pianisten och kompositören Pontus Lundberg slår dem alla på fingrarna med skivan Homestretch.
Medverkar gör en sextett bestående av förutom Pontus själv på piano, Claus Veis Sörensen på altsax och sopransax, Mattias Carlson på tenorsax och barytonsax, Göran Abelli på trombon, Love Arinell på kontrabas och Olle Dernevik på trummor.
Pontus, utbildad till pianopedagog vid Malmö högskola och nu verksam som lärare i piano på Malmö Kulturskola bjuder på skön och fräsch jazz av bästa sort. Hans åtta originalkompositioner är alla lika genomkomponerade som välklingande att lyssna på.
Alla i sextetten är innehavare av det för jazzen så viktiga egna soundet i sitt läckra spel vilket inte minnst hörs i många underbara solon. När alla sex spelar låter de bitvis som ett litet storband. Inte illa!
Det är omöjligt att välja ut plattans bästa spår då alla åtta håller samma höga yppersta jazzklass. Homestretch är den bästa norrbottniska jazzskivan på riktigt länge. Tidlöst bra jazz!

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar