tisdag 6 september 2011

Recension This is Country Music

Brad Paisley fortsätter att släppa ifrån sig högkvalitativa countryskivor och den nya This is country music är definitivt inget undantag. Hans skickliga gitarrspel blandas med som vanligt texter som berör oavsett om de är tokroliga eller allvarsamma. Givetvis finns en instrumentallåt och en akustisk avslutande hymn.

Han har skrivit majoriteten av materialet med sina vanliga parhästar Chris Dubois och Kelly Lovelace. Melodier som sitter som tuggummi under en våt fotsula efter bara en lyssning. Som vanligt har Frank Rodgers gjort en strålande insats i producentrollen. 15 låtar och en speltid på 64 minuter och 49 sekunder kan tyckas som lite väl mycket country music för pengarna men här inte alls så fallet.

Gästlistan är som alltid imponerande. Carrie Underwood, Alabama, Don Henley, Blake Shelton, Sheryl Crow, Marty Stuart, Carl Jackson och Clint Eastwood. Han visslar och pratar störskönt och coolt i låten som heter just Eastwood. En fin hommage till spagettiwesternmusikens glansdagar.

Att peka ut vilka enskilda texter eller låtar som sticker ut är lika onödigt som omöjligt. Detta är en genomgående bra skiva som verkligen är en fröjd att lyssna på, från första låten till sista.

Betyg; JJJJJ














Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar