torsdag 3 september 2015

Läs min recension av Anna Sandström Kvartett i dagens NSD!

En hjortronmyr i ett cocktailglas

ASK Anna Sandström

I många skivkonvolut skriver artisten att jag hoppas att ni har lika mycket nöje med spisningen av plattan som vi hade under inspelningen.  Av spisresultatet att bedöma så måste Anna Sandström kvartett haft en väldigt avslappand, laidback, chosefri och enkel atmosfär när debut-cdn spelades in.
Den Norrköpingsbaserade, men från Luleåmyllan sprungna, jazzsångerskans 9 låtar bjuder nämligen just på dessa ovan uppräknade känslor. Utan att för den skull bli tråkig eller luta åt banalitetens gräns.  Ihop med trion Martin Perk på piano, Juan Patricio Mendoza bakom basen och trumslagaren Peter Danemo sjunger hon 7 låtar från the great American songbook, Evert Taubes Nocturne och en egen komposition på det mest angenäma vis. Grabbarna i kompet och det två gästande saxofonisterna Karl-Martin Almqvist och Nisse Sandström bidrar alla med fjäderlätta, bommulslika solon.

Tage Danielson beskrev Monica Zetterlund som Ett lingoris i ett cocktailglas. Här har i vi att göra med en norrbottnisk hjortronmyr i samma dryckeskärl som debuterar när bären, förlåt rösten mognat och fått rätt färg. Bravo!

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar