måndag 17 februari 2014

Recension Muiken från Mauros & Pluras tågluff

Att ge ut en dubbel-cd som gott och väl tidsmässigt ryms på en Cd är en stor no no för mig men när musiken är så charmig som ljudspåret till två avm ina favoriters europeiska irrfärder medelst rälsfärdmedel så kan jag nästan förlåta det.

De gör covers på egna och andras låtar i nya softa versioner allt ihop med stinsen Johan Lindström på alla olika möjliga instrument och tågklarera Jonas Hultgren bakom trummor och slagverk. Trion Mauro, Plura, Lindström och Kjell Andersson står fört den trevliga produktionen.

Detta är stor konst i det lilla för den som gillar tidlös pop på svenska md vissa inslag av blues samt någon engelsk cover. Ljudbilden är lätt och luftig, ofta akustisk med herrarnas röster i centrum. Sällan har Blues för Bodil Malmsten, Mil efter mil, Himlen runt hörnet och Hem till Stockholm låtit så här befriat melodiösa. I nya låten Väska full med trubbel bjuds på ett fint låthantverksammarbete både vad gäller text och musik.


En perfekt skiva att koppla av till men enkeltiden på en dubbel-cd. drar av ett J. Om alla resor vore så här perfekt tonsatta.

Betyg; JJJJ

Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar