onsdag 20 februari 2019

Lunchkonsert i Överluleå Kyrka

I dag var jag på årets andra lunchkonsert i Överluleå Kyrka. Musik vid flygeln stod på programmet. Först spelade Lena Stenlund ett stycke av Franz Schubert som i år firar 222-årsjubileum. Sedan bjöds det på musik av Claude Debussy. Andreas Printz bjöd på ett stycke inspirerat av katedralen i legenden om staden YS samt den oerhört vackra Flickan med linhåret. Kjell Sandberg som ju är jazzintresserad hyllade sedan den nyligen bortgångne Michel Legrand med ett fint medley på tre av hans sånger. Den sista, titelmelodin från filmen Paraplyerna i Cherbourg har ju faktiskt en Norrbottenskoppling då Luleås egen schlagerkung Gunnar Wiklund sjöng in den på svenska, När du längtar.

 Sedan blev det ännu mera Franz Schubert. Sällan har väl uttrycket Knö dej in från Jubel i busken varit mer passande. Ett fyrhändigt stycke där Lena och Kjell delade på ena stämman. Således sexhändigt vid pianot.

 En trevlig halvtimme, meditativ på allra bästa sort. Jag ser redan fram emot den tjugonde mars då vårterminens sista konsert går av stapeln – Kjell Lindström bjuder på fransk orgelmusik.

 Johan E. Skoglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar